La nostra història

Llibreria Quart Creixent

Secció en construcció. Hi anirem afegint notícies. Perdonau la provisionalitat.

Gràcies

2021

12 de Maig de 2021

El bandolerisme popular a la Mallorca borbònica

Presentació del llibre de Mateu Morro sobre Mateu Reus 'Rotget'.

Al jardí de Can Alcover, de Palma.

12 de Febrer de 2021

AVUI FEIM 39 ANYS

Tal dia com avui, divendres 12 de febrer de 1982, Quart Creixent va obrir les portes i va començar la seva feina de difusió del llibre i de la cultura en català a Mallorca. Fa 39 anys, i avui mateix començam una nova etapa anual cap als 40. A tots els qui heu col·laborat a fer possible la nostra pervivència durant aquestes quasi 4 dècades (clients, amics, autors, editors...; bastants ja desapareguts materialment, però presents intel·lectualment) us en donam les gràcies més efusives i sinceres. I a tots els qui encara hi sou, us desitjam que ens pugueu visitar per molts d'anys i també us ho agraïm per endavant. A les imatges podeu veure la primera convidada massiva que férem a uns actes a la llibreria, per a celebrar-ne la inauguració. La postal reprodueix un quadro cedit pel pintor Damià Jaume, amb la llegenda d'un poema de Joan Salvat-Papasseit.

MOLTS D'ANYS A TOTHOM!

2 de Febrer de 2021

Celebram els 39 anys

1 de Febrer de 2021

SORTEIG DE 2 VALS DE 25 €

SORTEJAM DOS VALS DE 25 EUROS

Per a celebrar els 39 anys d’existència, Quart Creixent us convida a participar en dos sortejos d’un val de 25 euros a bescanviar per productes venuts a la llibreria. Per a participar-hi teniu dues vies diferents: o bé comprar a la llibreria (en persona o per telèfon, correu electrònic, el formulari de la nostra web, etc.), i en aquest cas us en dureu un número per cada 10 euros, o fracció superior a 5, de compra; o bé aconseguir a través d’Instagram que més amics s’uneixin a nosaltres i segueixin les nostres novetats. El sorteig per als compradors a la llibreria serà dia 1 de març, perquè tengueu tot el mes per a aprofitar-vos-en; en canvi, el termini a Instagram serà de només 14 dies i el sorteig es farà dia 16. Tothom pot participar-hi per les dues vies, i com més hi participeu més números tendreu per al sorteig i, per tant, més oportunitat de guanyar-lo.

ANIMAU-VOS-HI!

21 de Gener de 2021

Quart Creixent, llibres en català al cor de Palma

Vegeu aquest reportatge de la revista ViaEmpresa

1 de Gener de 2021

Calendari de 2021

El calendari de 2021 està dedicat a Francesc de Borja Moll, als 30 anys del seu traspàs. En fa una glosa el jove Miquel Àngel Adrover.

2020

19 de Novembre de 2020

El III Premi Llengua Nacional dóna una menció especial a Quart Creixent

Ahir, dimecres dia 18 de novembre de 2020, es va atorgar el III Premi Llengua Nacional, per a empreses activament compromeses amb l'ús normalitzat de la llengua catalana. El premi va ser per a la publicació digital Via Empresa, però també se'ns va concedir, a Quart Creixent, una Menció Especial, pels quasi 39 anys d'existència al servei de la cultura catalana.

Vegeu la notícia al DBalears i a l'AraBalears

13 de Novembre de 2020

Noves bosses de Quart Creixent

Tenim bosses noves de roba per a obsequi als nostres clients que facin una despesa de 50 € o més. Inclouen unes corrandes de lluna de Maria Mercè Marçal, una de les nostres primeres autores convidades a presentar els seus versos a la llibreria, l'any 1982.

31 de Octubre de 2020

Punt de llibre dedicat a Francesc de B. Moll

L'any 2021 fa 100 anys que Francesc de Borja Moll Casasnovas, de Ciutadella, s'incorporava a l'Obra del Diccionari, començada i dirigida per Antoni Mª Alcover. Va ser una de les decisions més encertades d'Alcover, incorporar Moll al Diccionari, perquè s'assegurà que aquest seria acabat, i bé, encara que ell ja no hi fos, com així va ser el 1962. Però el 2021 es commemora també els 30 anys del traspàs de Moll, el filòleg més insigne que hem tengut a les Balears, i hem cregut que valia la pena recordar les dues commemoracions dedicant un punt de llibre a aquesta personalitat extraordinària, que ha enaltit la cultura de les Illes.

Podeu passar per la llibreria a recollir-ne un o més, si en voleu donar a qualque altra persona.

13 de Març de 2020

Un cos preciós per destruir

26 de Febrer de 2020

Acte dedicat a Aina Moll, com a dona pionera en la lingüística i en la sociolingüística

A més d'Aina Moll, les protagonistes de l'acte varen ser Mª del Mar Vanrell, Neus Albis i Pilar Arnau.

12 de Febrer de 2020

38è aniversari de Quart Creixent

Notícia a l'AraBalears de la celebració del 38è aniversari de Quart Creixent

12 de Febrer de 2020

Acte central del 38è aniversari de Quart Creixent

Notícia a IB3tv de l'acte central de commemoració del 38è aniversari de la Llibreria, amb paraules de Josep Salmeron:

"La llibreria Quart Creixent de Palma ha encetat avui horabaixa el seu 38è aniversari amb la presentació de la darrera novel·la de Sebastià Alzamora, ‘Reis del món’.

L’acte, presentat per l’escriptor Sebastià Portell, ha estat dedicat a dos dels fundadors, Arnau Amer i Antoni Artigues, que van morir fa poc temps. Hi han assistit personalitats i lectors fidels d’aquesta llibreria.

L’encarregada, Miquela Serra, ha lamentat que la venda per internet i la manca de lectura els fa difícil mantenir la llibreria. Tot i això, es mostra optimista i reconeix que hi ha noves generacions diposades a rebre’n el relleu."

 
31 de Gener de 2020

Benet Salellas convidat per Quart Creixent

Benet Salellas presenta 'Jo acuso' a la llibreria Quart Creixent de Palma

25 de Gener de 2020

Caminar d'assegut

2019

9 de Desembre de 2019

Arbàgel, un revolt de l’amor, Premi Guillem Nicolau 2018, a Palma.

Una entranyable crònica d'una presentació a la nostra llibreria, amb l'escrit del presentador, Joan Guasp.

28 de Novembre de 2019

Presentació de "Ca la Infància"

Vegeu la notícia en aquest enllaç.

Les fotos són de la pàgina de l'autor.

12 de Octubre de 2019

Presentació del llibre ‘Educar per a què?’ de Joan Buades

En podeu sentir l'àudio i veure'n fotos aquí.

12 de Abril de 2019

'SONS BRUTS', de Carles Rebassa

2018

16 de Novembre de 2018

El llibre de les calitges

Presentació del Llibre de les calitges de Miquel Sbert Garau

30 de Octubre de 2018

Fins aquí hem arribat

Conferència d'Amadeu Carbó

9 de Agost de 2018

Els viatges de Xavi Coral

11 de Maig de 2018

Recordança d'Arnau Amer i Antoni Artigues

El juliol de 2017 el nostre amic i company, soci en l'aventura de Quart Creixent, Arnau Amer, ens va deixar físicament, però no emocionalment ni intel·lectualment, perquè en quedà el record de la seva bonhomia i de la seva dedicació a la llibreria, i en quedà la mateixa llibreria, a la qual havia dedicat molt de temps. Encara no feia un any d'aquesta desgràcia, el març de 2018, un altre dels nostres socis, i en aquest cas fundador, Antoni Artigues, també ens deixà, i rebérem aquest nou cop quan encara no ens havíem recuperat del primer. Però tampoc Antoni Artigues se n'anà del tot, perquè també la llibreria és testimoni del seu entusiasme pel país i del seu compromís amb la nostra nació. Per a recordar-los i homenatjar-los a tots dos, dia 11 de maig del 2018 Quart Creixent va organitzar un acte, a Can Alcover de Palma (i per això hem d'agrair la bona disposició de l'Obra Cultural Balear), en el qual intervengueren amics diversos de la llibreria i, sobretot, dels dos homenatjats. El cartell de convocatòria ens va ser donat per l'amic d'ells i nostre, l'artista Toni de Cúber. Us oferim aquí unes quantes fotos de l'acte, fetes per la nostra també amiga Coloma Julià.

23 de Abril de 2018

Quart Creixent per Sant Jordi

29 de Març de 2018

Gerard Quintana

Gerard Quintana a Quart Creixent

27 de Març de 2018

MANUEL DE PEDROLO

16 de Març de 2018

Presentam 'Netedat', de Sebastià Alzamora

Dues visions de l'acte, amb Sebastià Alzamora i Cristina Ros.

9 de Març de 2018

Poemes de Josep Mª Llompart

23 de Febrer de 2018

Presentació del llibre 'Aigües desprotegides', d'Antoni Vidal Ferrando.

2017

21 de Desembre de 2017

Cançoner Popular de Mallorca

< >