315 pàgines
El Gall editor
L’illa d’Eivissa és la més gran de les illes Pitiüses —Eivissa i Formentera— i la més occidental de les illes de l’arxipèlag Balear, al centre-oest de la Mediterrània occidental. Està inscrita a la llista del Patrimoni de la Humanitat amb el nom «Eivissa, Biodiversitat i Cultura» des del 1999. La cuina d’Eivissa i Formentera, per ella sola, es pot considerar una cuina nacional, i si hi afegim les cuines germanes de Mallorca i Menorca, encara més. Té, amb la de la resta de les illes, uns nobles títols històrics, perfectament documentada des de l’Edat Mitjana, amb un fons català, per l’origen dels seus repobladors, però obert a influxos o reminiscències semítiques (àrabs i jueves), italianes, occitanes o provençals, del País Valencià i altres. Es fonamenta en un fons pagès i mariner, però també amb records medievals (flaó, salsa de Nadal...). En aquest llibre la cuina d’Eivissa i Formentera apareix amb tot el seu esplendor, amb receptes tradicionals ben estructurades i molt ben explicades, pas a pas, amb tot el seu background històric, antropològic i gastronòmic: un llibre per llegir i per cuinar i, sobretot, per disfrutar.